روش هواگیری پمپ آب ساختمان

روش هواگیری پمپ آب ساختمان

هواگیری پمپ آب ساختمان یکی از مهم ترین فرایند هایی می‌باشد که باعث افزایش طول عمر و کارایی این دستگاه می‌شود. موضوعی که باید در رابطه با فرایند هواگیری پمپ آب ساختمان بگوییم این می‌باشد که فرایند هواگیری بسیار ساده می‌باشد. به همین دلیل هر شخصی با کمترین دانش در این زمینه می‌تواند هواگیری پمپ آب را انجام دهد. در مورد انواع پمپ آب ساختمان باید بگوییم که معمولاً پس از گذشت مدت زمانی به دلایل مختلفی هوا وارد محفظه پمپ می‌شود. از این رو اگر به فرایند هواگیری پمپ توجه نکنید، ممکن است خرابی های زیادی در قطعات پمپ به وجود بیاید. علاوه بر این موارد باید به این نکته نیز اشاره کنیم که با استفاده از راهکار هایی، می‌توان از هوا گرفتن پمپ آب ساختمان جلوگیری کرد. این موضوع به نوعی باعث افزایش قدرت پمپ نیز می‌‌شود.

در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی دلایل هوا گرفتن پمپ آب و نحوه انجام فرایند هواگیری پمپ آب ساختمان بپردازیم:

دلایل هوا گرفتن پمپ آب ساختمان

در حالت کلی دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می‌‌شود هوا وارد محفظه پمپ آب ساختمان شود. یکی از مهم‌ ترین دلایلی که باعث هوا گرفتن پمپ می‌شود، فعالیت این دستگاه در حالت بدون آب می‌‌باشد. در صورتی که فشار آب موجود درون مخزن یا لوله های شهری کاهش پیدا کند، در این حالت پمپ تلاش می‌کند تا فشار آب را افزایش دهد. به همین جهت مقداری هوا وارد محفظه آن می‌‌شود. همچنین در حالتی که مقدار بسیار زیادی رسوبات و کثیفی در بخش ورودی پمپ آب خانگی تجمع پیدا کند، این موضوع نیز باعث هوا گرفتن این دستگاه می‌شود. یکی دیگر از مواردی که در هوا گرفتن پمپ اب نقش دارد، پاره شدن واشر اصلی پمپ می‌باشد. در رابطه با واشر اصلی پمپ آب ساختمان باید بگوییم که این قطعه وظیفه دارد تا از ورود هوا به درون پمپ جلوگیری کند. در صورتی که این واشر پوسیده و یا پاره شود مقدار بسیار زیادی هوا وارد محفظه پمپ می‌شود.

البته باید به این نکته اشاره کنیم که واشر اصلی پمپ، معمولاً به راحتی پوسیده و یا پاره نمی‌‌شود. تنها در حالتی که واشر در هنگام تعمیر پمپ به شکل نامناسبی در جای خود قرار بگیرد، ممکن است که دچار پارگی شود. نکته دیگری که وجود دارد این است که در صورتی که شما پمپ آب را در مناطق سردسیر نصب کنید و آن را به خوبی عایق بندی نکنید، ممکن است که واشر پمپ در اثر یخ زدگی آب، دچار پارگی شود. شکستن لوله‌ های موجود درون ساختمان یکی دیگر از مواردی است که باعث هوا گرفتن پمپ آب ساختمان می‌شود. در صورتی که شکستگی در هر قسمتی از لوله‌ ها اتفاق بیفتد مقداری هوا وارد لوله ها می‌شود و از این طریق هوا به درون پمپ هدایت می‌شود.

شکستن پوسته پمپ آب ساختمان

از دیگر دلایلی که باعث می‌شود تا هوا به محفظه پمپ اب ورود کند، شکستگی پوسته این دستگاه می‌باشد. در صورتی که مشاهده کردید روی پمپ خیس می‌باشد مطمئن باشید که بخشی از پوسته پمپ دچار شکستگی شده است. در این حالت از طریق شکستگی ایجاد شده، هوا به درون پمپ وارد می‌شود و همچنین در هنگام پمپاژ، مقداری آب به بخش بیرونی پمپ منتقل می‌شود. این موضوع برای سلامت پمپ بسیار خطرناک می‌باشد. در صورتی که این مورد را مشاهده کردید، هرچه سریع تر باید پمپ آب را نزد تعمیرکاری حرفه‌ای ببرید و از او بخواهید تا این مشکل را حل کند.

آموزش هواگیری پمپ آب ساختمان

در اولین مرحله برای هواگیری پمپ آب ساختمان شما باید برق اصلی پمپ را قطع کنید. سپس شیر فلکه اصلی را نیز به طور کامل ببندید. در این حالت فشار آب موجود درون لوله ها کاهش پیدا می‌کند و می‌ توانید به راحتی فرایند هواگیری پمپ آب را انجام دهید. در این مرحله باید پیچ هواگیری پمپ آب که در قسمت بالایی آن قرار دارد را به آرامی باز کنید. پس از اینکه، آن را به طور کامل باز کردید با استفاده از یک قیف مقداری آب را به درون بخش ورودی پمپ بریزید. سپس پیچ خروجی پمپ را باز کنید تا هوا و آب از درون آن خارج شود.

روش هواگیری پمپ آب ساختمان

پس از اینکه حباب‌ های آب به طور کامل از بخش خروجی پمپ خارج شد، اکنون وقت آن رسیده که هر دو پیچ را به طور کامل ببندید. در این زمان شما می‌توانید پمپ آب ساختمان را مجدد به برق متصل کنید و از آن استفاده کنید. به این نکته بسیار توجه کنید در هنگامی که پیچ هواگیری پمپ باز شده است، به هیچ عنوان نباید پمپ را روشن کنید. زیرا در این حالت فشار بسیار زیادی به پمپ آب وارد می‌‌شود و حتی در برخی از مواقع باعث خرابی آن نیز خواهد شد.

نکات مهم در رابطه با پیشگیری از هوا گرفتن پمپ آب

همانطور که در پاراگراف‌ های قبلی اشاره کردیم دلایل بسیار زیادی وجود دارد که باعث هوا گرفتن پمپ آب خانگی می‌شود. برای اینکه این مشکل به وجود نیاید، می‌توانید از یک سری راهکارها استفاده کنید. در صورتی که می خواهید پمپ اب در شرایط خشک به فعالیت خود ادامه ندهد، می‌توانید از یک کلید اتومات استفاده کنید. این قطعه با اندازه‌ گیری آب موجود درون لوله‌ ها فرمان استارت و استاپ پمپ را صادر می‌‌کند. همچنین در مواقعی که فشار آب موجود درون لوله‌ ها تا حد زیادی کاهش پیدا کند و یا حتی در صورتی که آب قطع شده باشد، این قطعه از روشن شدن پمپ و همچنین فعالیت آن در این شرایط جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از راهکار هایی که با بهره گرفتن از آنها می‌توانید از هوا گرفتن پمپ آب ساختمان جلوگیری کنید، استفاده از مخزن تحت فشار می‌باشد. این مخزن در کنار پمپ آب نصب می‌‌شود و آبی که توسط پمپ تحت فشار قرار می گیرد را درون خود ذخیره می‌‌کند. در دفعات بعدی که یکی از شیر های درون ساختمان باز شود آب ذخیره شده درون مخزن تحت فشار به درون لوله ها هدایت می‌شود. بدین صورت از فعالیت مجدد پمپ آب جلوگیری می‌شود.

در شرایطی که آب درون پمپ یخ بزند، ممکن است که به قطعات پمپ از جمله واشر اصلی فشار وارد کرده و آن را پاره کند. پس با عایق بندی پمپ آب ساختمان می‌توانید از یخ زدن آب موجود درون پمپ و همچنین پاره شده واشر جلوگیری کنید.

بررسی لوله کشی ساختمان برای جلوگیری از هوا گرفتن پمپ

یکی دیگر از کار هایی که برای جلوگیری از هوا گرفتن پمپ آب می‌توانید انجام دهید این می‌باشد که پیش از نصب پمپ آب ساختمان ابتدا تمام لوله‌کشی های ساختمان را بررسی کنید و در صورتی که هرگونه شکستگی و یا نشتی درون لوله‌ها وجود داشت آن را رفع کنید و سپس نسبت به نصب پمپ آب اقدام کنید.

دیدگاه

دیدگاه شما
برای ثبت نظر ابتدا باید وارد  پنل کاربری  بشوید