معرفی انواع بهترین روش آبیاری درختان میوه

معرفی انواع بهترین روش آبیاری درختان میوه

در رابطه با بهترین روش آبیاری درختان میوه باید بگوییم که شما پیش از اینکه بخواهید این فرایند را انجام دهید، باید یک سری موارد را مورد بررسی قرار دهید. سپس فرایند آبیاری درختان را آغاز کنید. در حالت کلی یکی از مهمترین کارهایی که هر شخصی باید برای باغ خود انجام دهد، فرایند آبیاری درختان می‌باشد. البته باید این نکته را بیان کنیم که آبیاری باید به صورت اصولی انجام شود. چرا که در غیر این صورت ممکن است به باغ مورد نظر آسیب وارد شده و تمام محصولات آن خراب شود. اگر می‌خواهید در رابطه با بهترین روش آبیاری درختان میوه و موضوعات مرتبط با آن اطلاعات کاملی به دست آورید، پیشنهاد می‌شود تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

بررسی موارد مهم پیش از آبیاری درختان 

همانطور که در پاراگرافهای قبلی اشاره کردیم پیش از اینکه بخواهیم در رابطه با بهترین روش آبیاری درختان میوه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم، باید مواردی را به شما معرفی کنیم که شما آنها را پیش از آغاز فرایند آبیاری مورد بررسی قرار دهید. 

بررسی نوع درخت مورد نظر

یکی از مهم ترین مواردی که باید آن را در نظر بگیرید، نوع درختان باغ مورد نظر می‌باشد. شما با توجه به اینکه در باغ چه درختانی کاشته شده است، باید به آبیاری بپردازید. به عنوان مثال در صورتی که در باغ مورد نظر میوههایی همچون پسته، بادام درختی، سنجد و زیتون کاشته شده باشد، در این حالت باید دورههای آبیاری طولانیتر باشد. چرا که این درختان نسبت به شرایط خشک و کم آب مقاوم هستند و نیاز نسبتاً کمی به آب دارند. 

بررسی خاک باغ

از دیگر مواردی که باید آن را مورد بررسی قرار دهید، نوع خاک موجود درون باغ می‌باشد. در صورتی که باغ مورد نظر دارای خاک رسی باشد، نیاز به آبیاری کمتری نسبت به سایر باغها دارد. چرا که خاک رس معمولاً برای مدت طولانی آب را درون خود نگه می‌دارد. 

سایر موارد مهم در رابطه با آبیاری درختان

از دیگر مواردی که پیش از آغاز فرایند آبیاری باید به آن توجه کنید، اقلیم و آب و هوای منطقه مورد نظر می‌باشد. در صورتی که باغ شما در منطقه بارانی قرار دارد، نیاز است تا بازههای آبیاری را طولانیتر کنید.

علاوه بر موارد ذکر شده شما باید به سن درختان نیز توجه ویژه کنید. در رابطه با این موضوع باید این نکته را بگوییم که درختانی که سن آنها بیش از ۵ سال می‌باشد، ریشه های بسیار بزرگتری دارند. به همین دلیل باید آب بیشتری در اختیار آنها قرار بگیرد تا بدین صورت بتوانند انرژی مورد نیاز برای رشد را به دست بیاورند. در اولین سالی که نهال ها کاشته می‌شوند باید در بازههای زمانی بسیار کوتاه به عنوان مثال دو بار در هفته باغ مورد نظر آبیاری شود. در سالهای دوم و سوم دفعات آبیاری باید به یک بار در هفته کاهش پیدا کند. البته پس از گذشت مدت زمانی که درختها به طور کامل رشد کردند و سن آنها به بیش از ۵ سال رسید، باید در بازههای زمانی کوتاهتر درختان مورد نظر آبیاری شوند.

بررسی انواع بهترین روش آبیاری درختان میوه

پس از اینکه تمامی موارد مرتبط با آبیاری درختان باغ مورد نظر را بررسی کردیم، اکنون وقت آن رسیده تا در رابطه با بهترین روش آبیاری درختان میوه توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهیم. در ادامه به بررسی برخی از انواع بهترین روش آبیاری درختان میوه پرداخته ایم که شما با مطالعه آن ها می‌توانید روش مناسب برای آبیاری درختان باغ خود را انتخاب کنید.

بررسی روش آبیاری کرتی

در رابطه با روش آبیاری کرتی باید بگوییم که نمیتوان آن را به عنوان بهترین روش آبیاری درختان میوه معرفی کرد. چرا که میزان راندمان و آبدهی در این روش به مقدار ۵۰ درصد می‌باشد. همچنین باید این نکته را در نظر داشته باشید که مقدار آب بسیار زیادی در این روش به هدر میرود. به همین دلیل نمیتوان آن را به عنوان بهترین روش آبیاری درختان میوه معرفی کرد. البته باید این نکته را عنوان کنیم که برخی از باغداران هنوز از این روش استفاده می‌کنند.

در این روش ابتدا باغ مورد نظر را به بخش های کوچکی تقسیم میکنیم. پس از انجام این کار آب موجود درون جوی را با استفاده از آب بند به درون کرتها منتقل میکنیم و صبر می‌کنیم تا آب به طور کامل کرت را فرا بگیرد. پس از اینکه کرت مورد نظر به طور کامل غرق در آب شد، آب بند را در جلوی آن قرار داده و بدین صورت آب را به کرت بعدی منتقل می‌کنیم.

آبیاری درختان با استفاده از روش سیلابی

آبیاری سیلابی یکی دیگر از روشهایی می‌باشد که نمیتوان آن را با عنوان بهترین روش آبیاری درختان میوه معرفی کرد. چرا که در این روش نیز مقدار هدر رفت آب بسیار زیاد می‌باشد و همچنین راندمان آن نیز کم است. معمولاً این روش در باغهایی که در کنار رودخانه ها واقع شده اند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. باغداران با استفاده از این روش هنگامی که سطح آب موجود درون رودخانه تا مقدار بسیار زیادی بالا می‌آید، با استفاده از آب بندهای بزرگ آب را به درون باغ مورد نظر هدایت می‌کنند. پس از انجام این کار، به نوبت آب را به درون بخشهای مختلف باغ وارد می‌کنند و منتظر میمانند تا هر بخش به طور کامل غرق در آب شود. همانطور که در ابتدای پاراگراف اشاره کردیم معمولاً این روش پیشنهاد نمی‌شود. زیرا علاوه بر اینکه مقدار هدر رفت آب زیاد می‌باشد، در صورتی که آب رودخانه کاهش پیدا کند باغ مورد نظر دچار خشکی خواهد شد.

آبیاری شیاری بهترین روش آبیاری درختان میوه

یکی از انواع بهترین روش آبیاری درختان میوه، روش آبیاری شیاری می‌باشد. در این روش میزان راندمان در حدود ۹۵ درصد می‌باشد و همچنین مقدار هدر رفت آب بسیار کمتر از سایر روشها می‌باشد. باغداران برای استفاده از این روش ابتدا دو شیار را در بخشهایی که سایه درخت آنها را تحت پوشش قرار میدهد، حفر می‌کنند. نکتهای که وجود دارد این می‌باشد که شیار ها، باید با توجه به قطر تنه درخت در فاصلهای بین ۲۰ تا ۷۰ سانتیمتر از تنه درخت حفر شوند. پس از انجام این کارها باید تمام شیار ها که دور درختان حفر شده‌اند، با استفاده از یک شیار کوچکتر به یکدیگر متصل شوند. در این روش با انداختن آب درون اولین شیار، به نوبت تمام درختها تحت آبیاری قرار میگیرند و بدین صورت آب مورد نیاز آنها تامین می‌شود.

بررسی روش آبیاری قطرهای

آبیاری قطرهای یکی دیگر از انواع بهترین روش آبیاری درختان میوه می‌باشد. این روش دارای راندمان بسیار بالایی می‌باشد و همچنین آب به مقدار بسیار کمی در این روش هدر می‌رود. نکتهای که وجود دارد این است که هزینه های اولیه برای راهاندازی روش آبیاری قطرهای تا حدودی بالا می‌باشد. البته با توجه به اینکه مقدار آب بسیار کمی در این روش هدر میرود و همچنین درختان به طور کامل سیراب می‌شوند، این روش را میتوان با عنوان بهترین روش آبیاری درختان میوه معرفی کرد.

در رابطه با چگونگی کارکرد این روش باید بگوییم که ابتدا یک استخر آب را در نزدیکی باغ مورد نظر احداث می‌کنند و لوله های نازکی را در سرتاسر باغ مورد نظر قرار می‌دهند. سپس یک پمپ آب را در کنار استخر قرار می‌دهند که آب را از درون آن می‌کشد و به درون لوله ها هدایت میکند. سپس با توجه به میزان آبی که تعیین شده است، لوله ها در هر ثانیه چند قطره آب را بر روی زمین میریزند. بدین صورت تمام درختان آبیاری می‌شود.

دیدگاه

دیدگاه شما
برای ثبت نظر ابتدا باید وارد  پنل کاربری  بشوید